We maken een ballroomdansje in Castillo de Monda

“We zijn niet goed hoor” zeg ik tegen mijn vriend als we parkeren voor Castillo de Monda. Op het bord voor de toegangspoort lees ik eerst de historische beschrijving van dit Arabische kasteel uit de 9e eeuw. Als we door de poort richting de entree lopen denk ik nog steeds dat we niet goed zijn, want dit oogt als een heel luxe hotel; boven ons budget. Maar niets is minder waar.

De vriendelijke receptionist bevestigt onze reservering (die we een paar dagen ervoor via booking.com hebben gedaan) en tilt onze bagage uit de auto. We kijken elkaar nog steeds vragend aan; we zijn nog niet overtuigd dat we goed zitten. We gaan met de lift omhoog en hij brengt ons naar de hotelkamer. Terwijl de receptionist de bagage binnen zet, kijken wij met open mond naar de twee gi-gan-ti-sche kasteelkamers; een soort balzaal. We zijn sprakeloos. In het Nederlands mompelen we weer ‘dit is niet goed’.

Ik check bij de receptionist of hij het serieus meent dat deze kamer voor ons is, voor het bedrag dat we hebben geboekt. “Si, si, it was the only room available yet.” Oké… nou daar kunnen wij best aan wennen de komende drie nachten. Dus. 

Gewoon omdat het kan
Zodra hij is vertrokken roept Ferry vanuit de badkamer: “Oh kijk schat, moet je dit zien!” Waarop ik roep: “Nee, kom eerst hier kijken naar het uitzicht!” Echt waar, we roepen, in plaats van praten, omdat het zo groot is. Een soort van familiekamer, twee kamers aan elkaar, met allebei een prachtige serre, stijlvol ingericht. Twee 2-persoonsbedden, maar ruimte voor wel acht bedden.

Nadat we ons hebben opgefrist in de prachtige badkamer, maken we een ballroomdansje. Gewoon omdat het kan.

Dan vervolgen we onze expeditie door het kasteel. We zien al snel dat het kort geleden is gerenoveerd. Op de bovenste etage flaneren we van de bar, naar het restaurant, door naar het terras en haast giebelend van verwondering door de kasteeltuin richting zwembad. Overal paadjes en trappetjes die leiden naar hotelkamers. Zo verschrikkelijk smaakvol ingericht en aangelegd.

Nederlanders!
Ineens worden we in het Nederlands aangesproken door een meneer. Arjan, zo stelt hij zich voor. Hij heet ons van harte welkom en we begrijpen uit ons korte praatje met hem dat hij een van de drie (Nederlandse) eigenaren is. Hij nodigt ons uit om die avond in het kasteelrestaurant te komen dineren.

Zodra het donker wordt vergapen we ons aan het uitzicht over de witte dorpjes van de Sierra de las Nieves. Slechts 15-20 minuten rijden van Malaga en Marbella zijn we hier in Monda beland, in een van de mooiste en groenste streken van Andalusië.

Keihard gewerkt
Na een voortreffelijk diner komt Arjan uitgebreid met ons praten. Hij vertelt dat ze pas vier maanden open zijn en het loopt storm! Toen hij het met zijn twee Nederlandse compagnons kocht, was het kasteel – voorheen ook al een hotel/restaurant – oubollig, somber en in Middeleeuwse stijl ingericht. Ze hebben zich twee maanden lang, met 45 man, in het zweet gewerkt om het kasteel te verbouwen en te moderniseren.

Aan alles is te zien – en te proeven, met complimenten aan de chef kok – dat deze drie heren veel ervaring hebben in het hotelwezen, de horeca en op het gebied van styling.

We verheugen ons om hier in ‘jonkvrouwstijl anno 21 eeuw’ intens te genieten deze dagen.

Na onze vakantie komen we onderstaand filmpje tegen dat het hele verhaal vertelt over het hoe en waarom van Castillo de Monda.

0 thoughts on “We maken een ballroomdansje in Castillo de Monda”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *