Van Algeciras naar Tarifa – Route N340

Nadat we villa in het achterland van Vélez-Malaga al om 10 uur moeten verlaten, ontbijten we lekker in Malaga. Het liefst bekijk ik deze stad vandaag, maar Ferry wil doorrijden naar de volgende bestemming en de kinderen hebben geen zin in een stadswandeling. Ik leg me erbij neer, want ik weet dat we nog heel vaak in Malaga zullen komen, aangezien je hierop vliegt. 

 

Als we Malaga achter ons laten, duiken we de snelweg op, maar de navigatie attendeert ons vrijwel direct op een andere route vanwege file op de A7. Toeval bestaat niet, want de sluiproute gaat langs Coín en Monda, waar we een jaar eerder verliefd op werden toen we hier samen waren. We wijzen de kinderen aan waar we vorig jaar overnachtten, in Castillo de Monda. En we vertellen over Coín, waar we misschien wel willen gaan wonen. Ook onze kinderen zijn aangenaam verrast over de prachtige route richting Marbella. En zo groen! Niks geen droge landschappen, zoals we de afgelopen dagen hebben gezien. Alles groeit en bloeit hier weelderig in de Sierra de las Nieves.

 

Kijk eens: daar ligt Afrika!
Zodra we weer de A7 oprijden, richting Cadiz, verwonderen we ons over de lelijkheid van Estepona, zo ‘zonde’ al die urbanicationes. Toch zijn we het al snel vergeten als we bij Algeciras de N340 oprijden. Een absolute aanrader om onderlangs naar Tarifa te rijden en Gibraltar zo goed te zien liggen. Het uitzicht op de Straat van Gibraltar en Marokko is met geen pen te beschrijven. Mijn stiefdochter kan niet geloven dat Afrika daar ligt, ze is geografisch iets minder onderlegd. Haar broers pakken de landkaart erbij en kunnen haar eindelijk overtuigen dat we Afrika, Marokko bijna kunnen aanraken. 

 

Tarifa, torres en kitesurfers
Na een lunch en een paar uurtjes shoppen in Tarifa vervolgen we de N340 naar Conil de la Frontera, langs de stieren, zo veel heb ik er nog nooit gezien. Het plaatje is uniek: langs de weg zie je de grazende stieren met daarachter de spierwitte stranden, en in de verte duizenden zeilen, van de kitesurfers, in alle kleuren van de regenboog. Tegen de strakblauwe lucht. We gaan de komende week de Costa de la Luz verkennen. Wat een goed vooruitzicht!

0 thoughts on “Van Algeciras naar Tarifa – Route N340”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *