We gaan wonen in Zuid-Spanje

We hebben er allebei altijd last van: winterdepressie. Ik haat de periode november-maart in Nederland en worstel mij er ieder jaar weer doorheen. Ook de wispelturige zomers met wekenlang regen, en af en toe een idioot vochtige warme dag, vind ik niet fijn. Mijn vriend Ferry (hij is Indo nota bene) voelt aan zijn lijf wanneer er onweer of storm op komst is.

Alleen met positief denken – we kunnen heel goed onze stemming managen – redden we het niet, merken we. Echter, onze Spaanse droom visualiseren en concretiseren, helpt wel. En daarom zijn we zo graag in Zuid-Spanje, ons toekomstige thuis. Wij willen er wonen en werken zodra onze kinderen hun middelbare schooldiploma hebben gehaald.

‘Waarom niet nu al?’ vragen veel mensen ons. De reden is heel simpel: wij hebben duidelijke afspraken met onze ex-partners, vastgelegd in ouderschapsplannen en convenanten, bezegeld door de rechtbank. Ik heb zelfs een co-ouderschap met de vader van mijn kinderen. Dus daar gaan we niet aan morrelen.

Frankrijk óf Spanje 
Toch genieten we al enorm van de voorpret. Zo overwogen we voorheen nog een toekomstige emigratie naar Frankrijk óf Spanje en genoten we met ons samengestelde gezin in de Languedoc, Les Landes en de Elzas. Maar omdat een zo lang mogelijk warm klimaat onze hoofdvereiste is, viel Frankrijk toch af. Jammer, want ik spreek de taal al en mijn oudste zoon heeft serieuze prof rugby ambities in Frankrijk. Maar dan herinner ik mij weer de verregende meivakantie in Girona. Twee weken lang viel het met bakken uit de lucht. “De onstuimige Pyreneeën” zeiden de plaatselijke Catalanen. En dat is waar.

Andalusische bruiloft
Vervolgens herinner ik mij de Spaanse bruiloft van mijn vriendin in Granada, in november. Met onze winterjassen en laarzen aan landden we op de luchthaven Malaga. Het was 25 graden en dat bleef het 3 dagen lang. We kochten nog Sinterklaascadeaus in Granada en genoten intens van de Andalusische bruiloft met honderden gasten, in een prachtige villa met uitzicht op het Alhambra. En het salsa-dansen tot in de vroege uurtjes. Hmmmm…. Zo kan het ook.

Skiën in de Sierra Nevada
Dus ons besluit is genomen: we gaan wonen in Zuid-Spanje, waar we zelfs gedurende de 3 maanden dat het daar wél winter is, kunnen skiën in de Sierra Nevada. Hoe cool is dat?

Tussen Valencia en Sevilla
Daarom reizen we er zo vaak mogelijk heen. Om te genieten. En om te ontdekken waar we wel en niet zouden willen wonen. Het zoekgebied was eerst nog groot, namelijk tussen Valencia en Sevilla, en de kust. Lekker rondtoeren en de cultuur proeven. Wat bevalt ons wel, wat niet? Dát is pas voorpret!

13 thoughts on “We gaan wonen in Zuid-Spanje”
 1. Nou, ik heb het eerste ‘blog’ gelezen en het versterkt alleen maar mijn wens om net als jullie zo snel mogelijk te vertrekken naar Spanje! Niet volledig, want dan moet ik te lang zonder mijn familie – Indo deze – maar wel zoveel en zo lang als ik het vol kan houden!
  We volgen jullie op de voet en wie weet, ooit, worden we ‘buren’. Want was is 500 km in een land zo groot als Spanje? Niks! Alsof je naast elkaar woont.

  Keep the dream alive!

 2. oh jongens, wat een prachtige droom. Ik hoop, met jullie, dat deze gaat uitkomen en dat ik er volop van kan meegenieten. ik zie ons al, Ferry in de keuken, waar ik kruiden en groentes binnenbreng.
  Alle kinderen die om de zoveel weken even aanvliegen en mee-eten.

  Ik heb niet de hele site gelezen, daar ga ik de volgende dagen mee aan het werk.

  Hiermee hebben jullie samen prachtig werk verricht!

 3. Leuke vooruitzichten allemaal, maar zijn jullie dromen Spanje wonen uitgekomen? Ik ben benieuwd. Leuke blog ik heb nog niet alles gelezen maar wens jullie veel succes. Wij wonen de helft in NL en ES.
  Grtjs Joyce

   1. Hoi Joyce,
    Wij zijn voornemens volgend jaar de stap te nemen om wat aan te schaffen in Spanje (Alicante) en net als jullie 50/50 te gaan leven. Ik ben benieuwd hoe het jullie bevalt.

 4. Wij hebben daar een huis een echte vinca met een olijfgaarden maar realizeer je wel als je een huis koopt houd altijd een goede rezerver kapitaaltje achter de hand je heb daar altijd veel onderhoud aan je huis dat blijft steeds terug komen mede door de hoge temperatuur en altijd via een advokaat kopen

 5. hoi Marije en Ferry

  Hier wat info van een oud ( 74) gediende

  Na jaren zoeken kijken in zuid Spanje , ben ik op Curacao beland Heeeerlijk dushi met gemiddeld 28 graad

  Nu ga ik energie stoppen in tweede huis , dichter bij de kinderen in nederland , makkelijker aanvliegen …..

  Het wordt dit gedeelte , mn intuïtie volgend , Juni aanstaande hoop ik “””klappers “” te gaan maken wat betreft. huis kopen…

  Meld me graag tips. Wie weet tot ziens.

  Jullie succes. met je voorgenomen plannen. DOEN. …….

  H groet …. Cora.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.