Tenerife – Het laatst veroverde eiland door de Spanjaarden

Tenerife is het grootste Canarische eiland en lekker toeristisch. Er is dan ook heel veel te doen. Wist je dat Tenerife als laatste werd veroverd door de Spanjaarden? En dat je hier de hoogste berg van Spanje vindt?

De eerste bewoners van Tenerife waren de Guanchen. In de taal van de Guanchen betekent de naam van het eiland ‘witte berg’, dat verwijst naar de Pico del Teide. De Guanchen op Tenerife boden het langst verzet tegen de Spanjaarden; pas in 1496 werd Tenerife als laatste eiland door de Spanjaarden veroverd. In de eeuwen die volgen was het eiland, net als de andere Canarische Eilanden, doelwit van piraten. Maar het werd ook gebruikt als tussenstop voor zeevaarders op weg naar Amerika.

Het toerisme bereikte Tenerife al aan het eind van de 19de eeuw. Vanaf de jaren ‘70 werd het eiland een steeds bekendere vakantiebestemming en begon men de eerste stranden aan te leggen met zand uit de Sahara

Populaire badplaatsen
De populairste badplaatsen van het eiland zijn Playa de las Americas, Los Christianos en Puerto de la Cruz. Hier vind je stranden, cafés, restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden.

Santa Cruz de Tenerife
De hoofdstad Santa Cruz de Tenerife wil je niet missen. Je kunt een bezoek brengen aan een museum, winkelen op de Calle Castillo, slenteren over de Rambla del General Franco, één van de mooiste straten van de stad en een kijkje nemen in één van de kerken of de markthal.

Historische steden
Het prachtige historische stadje Garachico mag je bij een bezoek aan Tenerife ook niet overslaan. En bezoek zeker La Orotava, een van de best bewaarde en mooiste historische steden van de Canarische eilanden, met prachtige 17de en 18de eeuwse gebouwen en smalle kasseien straatjes.

Loro Parque
Wat heel leuk is om met kinderen te doen, is een dag naar Loro Parque. Het park werd in 1972 geopend en richtte zich aanvankelijk alleen op papegaaien, maar in de loop der jaren is er een groot aantal andere dier- en plantensoorten bij gekomen. Het park is vooral bekend van de zeedieren, zoals orka’s, dolfijnen en zeeleeuwen. Je vindt er dan ook het grootste dolfijnenshow-aquarium en de langste aquariumtunnel van Europa en het grootste pinguïn-binnenverblijf ter wereld. Koop wel ene kaartje vooraf: https://www.loroparque.com/en/

Vulkaan
Wanneer je de drukte wilt ontvluchten, kun je het Parque Nacional del Teide bezoeken, met als hoogtepunt de Pico del Teide, de 3718 meter hoge vulkaan. Verder bestaat het park uit zandplateaus, asbedden en indrukwekkende rotspartijen. Je kunt naar de top van de Teide met een kabelbaan.

Wandelen
Ook het Anagagebergte in het noorden van Tenerife is zeer de moeite waard. Het is een vulkanisch gebied dat dankzij het gunstige klimaat erg groen is. Wandelaars kunnen onderweg dan ook genieten van veel verschillende planten en bomen.

Watersporten
Qua watersporten kun je je lol op, vooral in de grote badplaatsen. De keuze is enorm. Zo is duiken is een geliefde activiteit op Tenerife en in diverse plaatsen langs de kust vind je duikcentra, waar je terechtkunt voor cursussen en expedities. Geoefende windsurfers komen vanwege de harde wind graag in El Médano.

Golfen
Houd je van golfen, dan is Tenerife hét Canarische Eiland voor jou. Ook mijn golfende ouders beweren dat. Het eiland kent vele professionele golfbanen en worden de komende jaren zeker uitgebreid.

0 thoughts on “Tenerife – Het laatst veroverde eiland door de Spanjaarden”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.