Sociaal-realistisch drama in nieuwe film La última primavera

Filmmarketingbedrijf Film Incompany heeft ons weer benaderd met het verzoek om aandacht te geven aan de bioscooprelease van de film La última primavera die vanaf 29 oktober 2020 in de Nederlandse bioscopen draait. La última primavera is het filmdebuut van de Spaans/Nederlandse regisseur Isabel Lamberti.

In ‘La Cañada Real’, een sloppenwijk net buiten Madrid, loopt de spanning op wanneer de bewoners te horen krijgen dat ze hun zelfgebouwde huizen moeten verlaten. Het land waarop ze wonen is verkocht. David, vader van het gezin en een hardwerkende schroothandelaar, wil niet bij de pakken neerzitten en zoekt naar een oplossing binnen het bureaucratische systeem. Maar zijn vrouw, de altijd vrolijke Augustina, weet zich van wanhoop geen raad en ook de jongere leden van de familie, oudste zoon David, schoondochter Maria en de jonge Alejandro worstelen met het besef dat binnenkort alles gaat veranderen.

La Última Primavera is een aangrijpend sociaal-realistisch drama en een intiem portret van de Spaanse familie Gabarre Mendoza. Filmmaker Isabel Lamberti filmde al eerder twee broertjes uit de Mendoza familie in haar afstudeerfilm Volando Voy (2015) die je hier kunt bekijken.

0 thoughts on “Sociaal-realistisch drama in nieuwe film La última primavera”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *