Smullen bij Chiringuito Nautico in Pulpí

Na onze overnachting in een muf hotelletje in Puerto de Mazzarón (een kneuterig badplaatsje in provincie Murcia, met alleen maar locals) rijden we voor ons eerste Spaanse ontbijt deze vakantie naar San Juan de los Terreros, ongeveer 40 km richting Almería vanuit het oosten.

We stranden bij de chiringuito naast hotel El Calypso. Even binnenkijken, want we verzamelen graag leuke adresjes voor onze Spanjeliefhebbers. Wat een fijn, schoon 2-sterren hotelletje is dit, gelegen aan een heerlijk strandje. En als het goed is, op slechts enkele minuten van Geoda Gigante de Pulpí. Op InSpanje.nl  lazen we een paar maanden geleden dat deze bijzondere kristalgrot onlangs is geopend voor publiek. Onze missie voor vanochtend.

Waar is de kristalgrot?
Na anderhalf uur zoeken, doodlopende weggetjes inrijden, onverharde hobbelwegen verkennen en alle navigatiesystemen raadplegen die we tot onze beschikking hebben, geven we het op. We zien de grot vanaf een vakantiepark met golfbaan in aanbouw tegen de berg liggen, maar het lijkt erop dat de infrastructuur van de gemeente Pulpí naar deze magische grot nog helemaal niet is aangelegd.

14:00 uur: Spaanse lunchtijd
We hadden het nog even kunnen vragen aan het mannetje dat op zijn land stond te werken, maar onze maag rammelt. Het is 14 uur. Snel zoeken we een plekje bij chiringuito Nautica , want als het om eten gaat, zijn de Spanjaarden er als de kippen bij. Rechtstreeks uit de zee wandelen ze het terras op om hun favoriete visjes te bestellen.

Iedere dag vis
Ook wij bestellen gebakken visjes, artisjokken en geroosterde aubergine met zalm. Wat een genot! Het is onze tweede vakantiedag en ik besluit dat ik deze twee weken iedere dag vis wil eten! Oh wat mis ik dat toch in Nederland. En dan reken je hier 25 euro af met z’n tweeën, inclusief drankjes. Hoe is het mogelijk?

Roadtrip door Oost-Andalusië
Vamos? Sí! Het is tijd om onze roadtrip door Andalusië te starten. We verlaten de provincie Murcia en nemen de N-334 richting Tabernas, het droogste stuk van Europa. Daar waar het nooit regent. 

Lees je mee?

0 thoughts on “Smullen bij Chiringuito Nautico in Pulpí”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.