Stilte in Sierra de Alhamilla – Het decor van Game of Thrones

Wanneer we vanaf de kust in de provincie Murcia naar de Alpujarras rijden, willen we de Costa Plástico omzeilen. Daarom kiezen we toch maar niet voor de kustroute vanuit het oosten naar Almería. We nemen een niet-geijkte route, namelijk de N-334 en de A-349, dwars door Sierra de Alhamilla. Op Waze (navigatie op de iPhone) is dit de paarse route. Leuk!

We kijken onze ogen uit, want er is niets. Helemaal niets. Alleen maar een droog bergachtig landschap. Geen dorpjes, geen tankstations, geen andere auto’s. Niets. Gelukkig hebben we zojuist in Pulpi, aan de kust, uitgebreid geluncht en zijn we voorzien van liters water.

Game of Thrones
Ik kan me voorstellen dat veel mensen dit landschap maar droog en saai vinden. Wij vinden het echter fascinerend. Ieder moment verwachten we de drakenkoningin uit Game of Thrones te zien met haar enorme leger onbezoedelden. Dit woestijn-natuurgebied is inderdaad gebruikt voor films zoals Indiana Jones en Exodus en in 2015/2016 dus ook voor seizoen 6 van Game of Thrones als onderdeel van Vaes Dothrak.

Stil
We stappen een paar keer uit de auto in dit nowhere land en voelen de zinderende hitte. Verder is het stil. Zo stil, ik kan me niet herinneren wanneer ik deze stilte voor het laatst heb gehoord en gevoeld. Wij worden er rustig van. Een positief effect na het pittige jaar dat we achter de rug hebben.

Nowhere land
Het is dag 2 van onze vakantie en nu landen we pas écht. Ook dit is Spanje. Zo veel nowhere land… dat we dit nog hebben in Europa! Fantastisch toch? Waarom leven we zo opgepropt in het kleine Nederland? Deze vragen en verwonderingen passeren de revue terwijl we hier genieten in het Zuid-Spaanse nowhere land.

1 thought on “Stilte in Sierra de Alhamilla – Het decor van Game of Thrones”
  1. Waarom leven we zo opgepropt in het kleine Nederland? Niet afvragen hoor, want anders word je knettergek;-)

    En wat lijkt het me heerlijk om naar die stilte te luisteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.