Route 66 door Diesierto de Tabernas

De Tabernaswoestijn, waar het vrijwel nooit regent. Dat zien we aan de drooggevallen rivieren. Volgens mij al honderden jaren droog, want in sommige rivieren zijn atletiekbanen en voetbalvelden aangelegd. Na een soort route 66 – omdat dit landschap ons echt aan Amerika doet denken – vanuit de provincie Murcia, rijden we Andalusië binnen, provincie Alméria om precies te zijn.

Hollywood in Spanje

Na honderden kilometers ‘niets’ komen we ineens terecht in een Hollywood-achtige omgeving. Tabernas staat namelijk bekend om de westerns die hier zijn opgenomen, zoals Lawrence of Arabis en A fistful of dollars. In Tabernas zijn nog twee filmsets te bezichtigen: Mini-Holywood en Texas Hollywood. Het schijnt dat er leuke shows zijn met cowboys, paarden, schietpartijen en dansfeesten. Een aanrader om met kinderen te bezoeken. Die hebben we deze keer niet bij ons, dus wij rijden door richting de Alpujarras.

Slapen in de Alpujarras

Het bizarre maanlandschap wordt pas wat groener vanaf Gádol. Nog een half uurtje rijden naar onze volgende bestemming: Hotel Villa de Laujar de Andarax. 
Dit blijkt een voortreffelijke keuze te zijn. Spontaan blijven we een nacht extra om te genieten van de Alpujarras, de authentieke dorpjes en het zwembad, want het is juli en zinderend heet.

0 thoughts on “Route 66 door Diesierto de Tabernas”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.