Pak je rust op Formentera

Op 7 kilometer van Ibiza ligt het kleinste eiland van de Balearen: Formentera (83 km²). Er is geen luchthaven, dus je moet de boot pakken vanaf Ibiza. Hier kom je echt voor je rust. Net als op de andere Islas Baleares kun je op Formentera uitstekend snorkelen en duiken. Door het kristalheldere water kunt je tot wel 50 meter diepte kijken. In dit blog deel ik 10 tips om te genieten op dit paradijsje.

 

 1. Formentera is slechts 19 kilometer lang, dus een goede manier om het eiland te verkennen is om een fiets te huren.

 2. Rondom de kleine badplaats Es Pujols zijn de beste stranden van Formentera te vinden. Favoriet is Playa de Ses Illetes, een strand dat menigmaal eindigde in de toplijstjes van mooiste stranden ter wereld. Maar ook de stranden rondom Migjornis zijn paradijselijk.

 3. In de hoofdstad Sant Francesc vind je mooie kerkjes, gezellige pleintjes én hippiemarkten. Formentera is feitelijk Ibiza, maar dan kleinschaliger en meer authentiek.

 4. Bezoek Es Caló de Sant Agustí, een oud vissersdorp waar de tijd stil heeft gestaan.

 5. El Pilar de la Mola is het hoogste punt op het eiland waardoor je een prachtig uitzicht hebt. In het dorpje vind je ook nog tal van oude handarbeidtradities.

 6. In het noorden liggen de vlakke zoutmoerassen van Ses Salines d’Eivissa i Formentera, een beschermd natuurgebied dat bekend staat om de vele vogels die hier leven. In de zomer worden de moerassen ook bezocht door flamingo’s. Op dit schiereiland ligt een meer dan 450 meter lang strand dat in tweeën wordt gedeeld door een klein stuk rotsen dat zich in het midden bevindt. De naam verwijst naar diverse kleine eilandjes die zich voor de kust uitspreiden: Illa de Tramuntana, Illa des Forn, Escull des Pou, Illa Redona en Escull d’en Palla. 

 7. Ga gezellig een hapje eten bij La Savina, de haven van Formentera.

 8. De steile kliffen Far de Mola zijn ook de moeite waard.

 9. De graftombe Ca Na Nosta is op de Balearen de enige in zijn soort en het meest waardevolle overblijfsel op Formentera.

 10. Stap op de boot om de onbewoonde kleine buureilandjes Espalmador en Espardell te ontdekken.
 11.  
 1.  
 1.  
 1.  
 1.  
 1.  
 1.  
 1.  
0 thoughts on “Pak je rust op Formentera”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.