Op zoek naar een huis in Spanje? Ontdek Idealista, de Spaanse Funda!

We verbleven een paar dagen in Castillo de Monda in de Sierra de las Nieves. We bezochten de pueblos blancos, aten sardientjes op het strand aan de Costa del Sol en reden de meest fantastische routes. We waren al verliefd op Andalusië, maar toen we door Coín slenterden wisten we: hier willen we wel wonen.

’s Avonds in het hotel zocht manlief naar huizen. Wat kost het hier eigenlijk? Vroeg hij zich af. Hoeveel huis en tuin krijg je hier dan voor bijvoorbeeld 2 ton? Hij ontdekte een paar Spaanse huizensites, maar deze navigeerden niet fijn; slechte kwaliteit foto’s, toelichting in het Spaans… “Nou, hier kunnen ze nog wat leren van Funda” mompelde hij.

Eenmaal aan het diner raakten we in gesprek met een Nederlandse ober. Hij vertelde enthousiast over zijn werk in Castillo de Monda en de streek waar we verbleven. Ook hij was al op zoek naar een huis, in Coín notabene. Hij attendeerde ons op idealista.com. En inderdaad, dit is het soort website dat we zochten. Sindsdien zijn we abonnee en volgen we de Spaanse huizenmarkt op de voet.

Hoe werkt Idealista?

Wel iets anders dan Funda namelijk. In eerste instantie kom je op een Spaanstalige homepage, maar je kunt rechts bovenin meteen je eigen taal selecteren. En dan?

De Idealista-app

Natuurlijk is het reuze handig om de Idealista-app op je telefoon en tablet te installeren. Het account (met zoekopdracht) dat je op de computer hebt aangemaakt, neemt de app gewoon over. En als je in Spanje bent, kun je in de app ook nog aangeven dat je op dat moment het huizenaanbod wilt zien van het plaatsje waar je dan bent. Ideaal toch?

Wij wensen je heel veel plezier met de huizenjacht.

2 thoughts on “Op zoek naar een huis in Spanje? Ontdek Idealista, de Spaanse Funda!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *