11 Gave Facebookpagina’s voor Spanjeliefhebbers

Ben je een echte Spanjeliefhebber en kom je graag het hele jaar door in de stemming om er weer heen te gaan? Of heb je, net als wij, plannen om er te gaan wonen? Dan is er een scala aan Facebookpagina’s en websites om te volgen. Behalve onze pagina Spanjeliefhebbers kun je je laten inspireren door al die Spanje-nieuwtjes op het worldwide web. Ik heb 11 gave Spanje-pagina’s voor je op een rijtje gezet. Zelf ben ik al jaren een trouwe volger.

 

1. Sí Andalucía

Omdat Andalusië ons hart heeft gestolen, volgen we op Facebook al een tijd de pagina Sí Andalucia en de bijbehorende website HartvanAndalusië. Iedere dag worden hier zulke gave dingen gedeeld. Waar wanneer de marktjes zijn, fijne B&B’s, onontdekte plaatsjes en natuurschoon. Zoals ze zelf zeggen: ‘Andalusië heeft alles. Schitterende stranden, pittoreske witte dorpjes, wilde natuur, adventure en natuurlijk heerlijk eten. De leukste tips, uitjes, restaurants vind je op deze pagina.’

Het zit inmiddels in mijn systeem: first thing in the morning = check de pagina Sí Andalucia. Deze pagina staat met stip op 1!

2. SpanjeVandaag

Wil je op de hoogte blijven van het actuele nieuws in Spanje? Volg dan deze pagina. De redactie van SpanjeVandaag leest dagelijks tientallen Spaanse kranten om daar interessante nieuwsberichten uit te halen en te vertalen naar het Nederlands, zodat ook de lezers die (nog) geen Spaans begrijpen op de hoogte kunnen blijven van hun favoriete vakantieland en/of woonplaats of streek. SpanjeVandaag brengt nieuwsitems die we in de Nederlandse media niet tegenkomen. Erg interessant!

3. BeleefMalaga

Vanuit Málaga stad houden de Nederlanders Gerard en Jacqueline je op de hoogte van activiteiten, nieuwe adressen en andere bijzonderheden in deze heerlijke stad. In de meeste gevallen vlieg je op Málaga als je naar Andalusië en de Costa del Sol gaat, dus perfect om deze zonnige Spaanse stad te combineren met je strandvakantie of rondreis. En Malaga is voor een stedentrip uitermate geschikt vanwege het immer zonnige klimaat. Ook op de website www.beleefmalaga.nl vind je ontzettend veel leuke tips, informatie én inspiratie voor je bezoek aan Málaga.

4. VerrassendValencia

Hetzelfde geldt voor Valencia. Ook een stad aan zee die ons hart heeft gestolen en waarnaar we blijven terugkomen. Op deze pagina vind je handige en bijzondere informatie over de stad, digitale gidsen, routes en tours/excursies. De initiatiefnemers, Bas en Roos, kunnen ook een op maat gemaakt programma samenstellen om deze verrukkelijke stad te ontdekken. Verrassend Valencia is onderdeel van www.sprankelendspanje.nl.

5. Más Spanje

Más Spanje is een reisbureau dat gespecialiseerd is in Spanje-reizen, maar de berichten die ze delen zijn ongelooflijk leuk en inspirerend. Echt van alles: cultuur, natuur, strand, auto- en wijnroutes, wandelen, fietsen en een breed aanbod van accommodaties van kleinschalige hotels, Parador hotels, wellness spa hotels, vakantiehuizen, campings etc. Echt de moeite waard om te volgen!

6. Espanje

Espanje is een glossy magazine dat vier keer per jaar verschijnt. Ik werd door het volgen van hun Facebookpagina regelmatig getriggerd om het magazine te kopen. Bijvoorbeeld als ze aankondigen dat er een uitgebreide reportage over Salamanca instaat. Zoals je begrijpt, heb ik inmiddels een abonnement op het magazine en valt dit cadeautje 4 keer per jaar op mijn deurmat. Op de Facebookpagina plaatsen de redacteuren interessante actuele berichten. Van binnenuit, omdat ze er wonen i.p.v. buitenaf. De echte verhalen, daar houd ik van.

7. Ontspanjehier

Ook een favoriet van mij, omdat ze hier veel berichten posten over kleinschalige flamenco optredens, tentoonstellingen, concerten in een kathedraal, lokale festivals en natuurlijk de feria’s. Als je kaartjes wilt voor een Spaans optreden ergens, doe je er verstandig aan om deze pagina goed in de gaten te houden. De pagina is overigens gericht op Andalusië.

8. MeerSpanje

Freelance journalist en blogger Else Beekman leidt je rond door het échte Spanje met tips en verhalen over cultuur, natuur, gastronomie, historie en nog veel meer… Ik geniet enorm van haar verhalen die ook echt van binnenuit zijn geschreven. Else is tevens columnist voor het magazine Por Favor en ze beheert de website InSpanje.nl dat verslag legt van het Spaanse nieuws, net zoals SpanjeVandaag doet.

9. Spanjetoptien.nl

Geen Facebookpagina, maar een website. Met weinig diepgang, maar wel erg praktisch. Ik kwam hier bijvoorbeeld terecht toen ik op zoek was naar een waterpretpark in de buurt van Valencia. Als je eerst even deze website checkt, voorkom je een onduidelijke zoektocht via Google op Spaanse (vaak slechte) websites.

10. Nederlandstaligen in Spanje

Een pagina waar alle Nederlandstaligen in Spanje kunnen praten, verkopen, reclame kunnen maken. Je vindt hier veel informatie over de huizenmarkt, er worden interessante vacatures gedeeld en je kunt je vragen stellen. Een leuke community waar iedereen behulpzaam is.

11. SpaanstaligeWereld

Gaat jouw interesse verder dan Spanje, dus ook naar Latijns-Amerika? Dan is Spaanstalige Wereld leuk om te volgen op Facebook. Deze pagina is helemaal gericht op Spaans leren en reizen. De website helpt je bij het zoeken naar Spaanse taalscholen in Nederland, Spanje en Latijns-Amerika. Daarnaast vind je veel praktische reisinformatie over de meest interessante Spaanstalige bestemmingen waaronder ook hotelsuggesties. 

 

Tips?

Heb jij nog goede tips voor Spanje-pagina’s om te volgen? Laat het ons weten! Wij zijn onverzadigbaar.

0 thoughts on “11 Gave Facebookpagina’s voor Spanjeliefhebbers”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.