Op huizenjacht in Zuid-Spanje

Een nieuw tijdperk is aangebroken voor ons. We hebben ons huis in Nederland verkocht en huren tijdelijk een appartement in Rotterdam, zodat we rustig aan onze zoektocht kunnen starten naar ons droomhuis in Spanje. En toch slaat de twijfel toe…

Met de auto
Twijfel over de regio… We waren er toch al jaren van overtuigd dat we naar Granada willen, daar voelen we ons immers thuis. Maar och, wat is het een eind rijden vanuit Nederland. Door alle ontwikkelingen op de luchthavens willen we echt niet meer vliegen. Manlief houdt het door zijn ziektes en lichamelijke handicap ook absoluut niet vol om uren in een wachtrij te staan of wekenlang zonder zijn bagage (met noodzakelijke hulpmiddelen) te moeten leven. Met de auto, in ons eigen tempo naar Spanje rijden is voor ons veel comfortabeler. Maar Rotterdam-Granada is bijna 2200 km. Poeh! Dat is niet niks. En met drie pubers thuis en bejaarde ouders zijn we voorlopig toch nog echt gebonden aan Nederland en zullen we dus heen en weer pendelen.

De Costa Calida?
Toch ook op andere, meer noordelijke regio’s oriënteren? Ik doe een poging op de Spaanse huizenwebsites, maar word er niet blij van. Stiekem zijn we al verliefd op de villa’s met lekkere tuin, zwembad en Andalusische tegeltjes. De Costa Calida dan? Oef, daar wonen zo veel Nederlanders, dat is juist wat we niet willen. Cartagena? Ook aan de Costa Calida, vlakbij Andalusië en een geweldige stad. Maar alle huizen die we op Idealista (Spaanse Funda) en andere websites zien, staan niet in Cartagena zelf, maar aan Mar Menor. Een goede omgeving voor de slechte gezondheid van manlief zou je denken, hij had ook veel minder pijn toen we daar een paar jaar geleden waren, maar ik lees steeds artikelen dat Mar Menor zo vervuild is, dat alle vissen daar sterven. Brrrr… wat een gruwelijk idee, daar zit dan toch iets niet goed?

Andere regio’s?
Valencia of Costa Blanca? Oei! Daar zijn de huizen een stuk duurder. Gaan we dan ons wensenlijstje aanpassen? Nee, nu nog niet… Baskenland? Vinden we fantastisch, maar veel te vaak slecht weer. Het diepe binnenland? Madrid, Zaragoza? Geweldig, hoe Spaans wil je het hebben, maar nee veel te ver van de kust. Vergeet niet dat mijn roots in Castricum aan zee liggen.

Andalusië
Alle afdwalingen die ik maak zijn tevergeefs. Telkens kom ik weer terug in Andalusië, in de provincie Granada. En de provincie Málaga zouden we ook graag willen kijken. Dan maar 2200 km rijden. Of de prachtige en rustige Costa de la Luz? Of het bruisende Sevilla? Jazeker de overweging waard.

Cádiz
En vorige vorige week werden we ineens verliefd, op een paar foto’s wel te verstaan. Op de Spaanse huizenwebsites kwam ineens ons droomhuis voorbij, vlakbij Cádiz. Mét Andalusische tegeltjes en vloeren, een pizzahoutoven, een buitenkeuken, een joekel van een zwembad, palmbomen, een veranda, een enorme tuin, een grote schuur voor manlief en jawel: een kamer met open haard die perfect is voor mijn bibliotheek!

Maar ja, na ruim een week was hij online alweer verdwenen, dus vrezen we dat de eigenaar van plan is veranderd of dat hij al verkocht is. 

We houden je op de hoogte
We blijven intensief rondsnuffelen op de huizenwebsites, zodat we eind september/begin oktober al concreet huizen kunnen gaan bezichtigen. Nu hopen dat de prijzen na de zomer nog iets gaan zakken… We gaan het zien en houden je op de hoogte van onze zoektocht.

0 thoughts on “Op huizenjacht in Zuid-Spanje”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.