Een huis in Spanje, voor velen een droom…

Door onze correspondent Ingrid Vermulst
Wij begonnen ons ruim veertien jaar geleden te oriënteren op het kopen van een huis in het buitenland, een huis voor de vakanties. De reden hiervoor was dat onze vakanties nogal stressvolle aangelegenheden waren. We hadden een eigen hotel in Nederland en waren altijd druk. Als het moment naderde om met vakantie te gaan, gebeurde er altijd wel iets. Tel daar de vakantiestress van een caravan inpakken, zorgen dat alles schoon was en een gedeelte van het huishouden in een paar vierkante meter proppen bij op én de stress was compleet. Dan moest je in maart al weten waar je naartoe ging omdat je de camping moest reserveren, want ergens op de bonnefooi heen reizen behoorde toen al tot een ver verleden.

Wij hadden andere wensen als het op de vakantie aankwam. Eigenlijk wilden wij gewoon onze vuile was in vuilniszakken stoppen, een paar boeken en wat speelgoed bij elkaar rapen en vertrekken wanneer we klaar waren. Vervolgens ergens aankomen waar de zon scheen en we alle tijd zouden hebben om te relaxen.

Een vakantiehuisje in het buitenland
Zo ontstond de droom van een vakantiehuisje in het buitenland. Het zou nogal wat voordelen hebben: mijn man kon naar hartelust klussen, we hoefden minder in te pakken én we konden vertrekken wanneer we wilden, we konden zelfs midden in de nacht aankomen. Kortom, wij zagen alleen maar voordelen.

Steeds duidelijker wat we wilden
We verkenden streken in Italië en Spanje. We bezochten uitgekozen gebieden zowel in de winter als de zomer. We keken in huizen waar het laatste avondmaal al jaren vergeten op tafel stond, waar dode katten in zwembaden dreven en we onze hoofden stootten in slaapkamers. We waren ons rot geschrokken van de temperatuur ergens bij Sevilla in de winter en wisten niet hoe snel we rechtsomkeert moesten maken. Met elke bezichtiging werd ons meer en meer duidelijk wat we wilden.

Onze wensenlijst
Ons droomhuis lag in de buur van de zee. Verder mocht het vakantiehuis een beetje ruraal liggen, maar moest het ook weer niet te ver van de bewoonde wereld af zijn én vooral niet te toeristisch. We wilden vanuit het huis een dagje kunnen kunnen skiën. Verder moest de zon er vooral veel schijnen. En dan wilden we ook nog eens het échte Spaanse leven.

Costa Tropical
Zo werd het gebied steeds kleiner en brachten al deze eisen ons naar de Costa Tropical. De kust tussen Nerja en Adra. Een rotsachtige kust waar 320 dagen per jaar de zon schijnt en het achterland uit de uitlopers van de Sierra Nevada bestaat.

Het is gelukt!
We keken er verschillende huizen en we vielen direct voor het huis dat we nu, na twaalf jaar nog steeds hebben en leuk vinden. De kinderen zijn in die tijd groot geworden en wij zijn bezig het huis te transformeren van een vakantiehuis naar een huis om permanent te wonen. En daarmee komt de droom uit die we ooit voor ogen hebben gehad: wonen in Andalusië.

Boek: Tussen agaves en citroenen
In mijn boek schrijf ik over mijn belevenissen en verwonderingen rond ons huis in de campo van Andalusië en tijdens mijn rondreis door deze autonome regio. Ik neem je mee langs bezienswaardigheden, wegen, campings, ontmoetingen, de uitdagingen van het alleen reizen en anekdotes uit de geschiedenis. Je kunt ‘Tussen agaves en citroenen’ hier bestellen.

0 thoughts on “Een huis in Spanje, voor velen een droom…”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.