Monachil voldoet aan al onze eisen

Op 8 kilometer van Granada ligt het leuke bergdorpje Monachil. Deze zomer verkenden wij eerst het nieuwe Barrio de Monachil, waar meer dan genoeg villa’s te koop staan en werden we verliefd op het oude dorp Monachil Casco Antiquo. Dit is zo’n typisch Spaans dorpje in de Sierra Nevada waar we dolgraag zouden willen wonen. Ook omdat het zo vlakbij de stad ligt, ideaal! En het skigebied Sol y Nieve ligt slechts 18 kilometer bergopwaarts!

We slenteren door de smalle straatjes, drinken een koffie bij het lokale café, observeren de wandeltoeristen op het dorpsplein en rijden langs de rivier het dorpje door om de bergweg verder te volgen. Wow, wat is het hier mooi. En wat heerlijk dichtbij Granada.

Los Cahorros
Monachil wordt omringd door hoge bergpieken als La Veleta (3.394 m), Los Cahorros, La Cortijuela en El Trevenque. De rivier Monachil slingert zich vanaf de Veleta naar beneden via poelen, watervallen en stroomersnellingen. Twee kilometer stroomopwaarts vanaf Monachil ligt Los Cahorros, een kloof met stijle rotswanden, rotstunnels, watervallen en een 55 meter lange hangbrug. Het is een van de meest spectaculaire plekken van de Sierra Nevada. Wij hebben ‘m nog niet bewandeld, maar ik wil dit volgend jaar zeker met de kinderen gaan doen, geïnspireerd door
dit Indiana Jones blog. Lijkt me zo gaaf.

Kortom, we vinken Monachil aan op Idealista, de Spaanse Funda en houden het woningaanbod de komende jaren in de gaten.

0 thoughts on “Monachil voldoet aan al onze eisen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.