Stttttt, mondje dicht over Salobreña

Zal ik je een geheimpje vertellen? Nog geen half uurtje voorbij Nerja ligt Salobreña, een spierwit stadje met een prachtig Moors kasteel, op en top Spaans en intens relaxte stranden. Niet doorvertellen hoor. 1000 keer leuker dan Nerja, vinden wij. Wanneer we van Nerja naar Granada rijden, via Valle de Lecrín, worden we aangetrokken tot het witte dorpje bovenop de rots, dat je al van verre ziet liggen.

Salobreña ligt op een unieke plek. Dit witgekalkte dorp hangt aan een rots bekroond met een Moors kasteel uit de 10eeeuw. Je kijkt uit op de Middellandse Zee en op plantages van suikerriet en tropische vruchten. De toppen van de Sierra Nevada domineren de horizon in het noorden. Je kunt heerlijk slenteren door de smalle geplaveide straatjes met kleine barretjes. Bijzonder charmant.

Wij kiezen ervoor om uitgebreid te lunchen beneden aan het strand. Salobreña heeft 8 km kustlijn met goed onderhouden stranden, een mengeling van steentjes en zand. Er heerst een serene rust en in tegenstelling tot de dagen hiervoor in Nerja, vinden we een parkeerplek aan de boulevard. Ook zien we dat slechts 1/5 van de strandbedjes is bezet. Wat een ruimte hier! In Nerja stonden we in de rij voor een ligbedje. Oh nee, ssstttt… niet vertellen. Laten we het geheim houden, zodat Salobreña haar authenticiteit behoudt.

Ik lees dat dit strand vooral bekend is bij de bewoners van Granada, slechts een half uur hier vandaan. Interessant! Want wij willen waarschijnlijk in Granada gaan wonen. Nu zijn we in Nederland al gewend om vanuit Rotterdam minimaal een half uur te moeten rijden naar het strand. Check.

Salobreña staat al, voordat we onze lunch hebben besteld, op ons lijstje favoriete stranden. We genieten van ons verse visje, koude biertje, het geluid van de golven en het Spaanse geroezemoes in deze relaxte strandtent. En nu, mondje dicht.

0 thoughts on “Stttttt, mondje dicht over Salobreña”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.