Met mijn Spaanse buren op pad in een sprookjesachtig Málaga

Door onze correspondent Monique van der Most

Terwijl ik in mijn appartement in Alhaurin Granda, vlakbij Málaga, zit te werken, hoor ik ineens geklop op mijn deur. Een warme uitnodiging van mijn Spaanse buren volgt: ‘Hola Monique, que tal? Vamos a Málaga vienes?’ Of ik zin heb om mee te gaan naar het gigantische licht van Málaga. Het centrum van de stad is volledig versierd met licht en engelen voor deze feestelijke periode van het jaar. Het is begin december 2021.

Ongekend ervaar ik de kunst van het genieten van het leven met de familie. We eten in het bekende ‘casa Aranda’ zalige knapperige, warme churros, gedoopt in chocolade (con chocolate genaamd). Zo eten de meeste mensen hier churros rond een uur of acht.

Kerstsfeer in Málaga
Daarna lopen wij door richting die statige winkelstraat, calle Marques de Larios. Hier maken we foto’s en bewonderen wij de prachtige versiering. Als we bij het plein staan, bij een eveneens hoge verlichte kerstboom, start de muziek met het licht dat iedereen laat feesten. Wij zingen luidkeels mee met Mariah Carrey en filmen hoe we hier de eerste kerstsfeer omarmen.

Koude drankjes, maar een warm hart
We sluiten af met een koude ’clarita’, een biertje gemengd met frisdrank, op een ander verwarmd terrasje en wachten nog op de grote film, een animatieshow op de zijkant van de beroemde kathedraal ‘la Manquita’, die door de eeuwenlange bouw nooit meer compleet is afgebouwd, vandaar maar één toren. De naam betekent zoiets als ‘eenarmige of manke dame’. De familie vertelt mij met trots al deze historische informatie. Zo fijn om er op deze wijze bij te mogen zijn. Het is niet eens zo koud deze avond en met een warm hart glij ik zo mijn bedje in.

Wil jij deze keer kerst vieren in Málaga?
Verblijf in mijn fijne en gezellige appartement, ontdek de omgeving en ga zeker churros eten. En vier vooral de liefde!

Ga naar www.laurogolfapartment.com en stuur even een mail met je gewenste datum, dan contact ik jou voor een speciale kerstprijs.

0 thoughts on “Met mijn Spaanse buren op pad in een sprookjesachtig Málaga”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.