Een witte droom: skiën in de Sierra Nevada

Het staat heel hoog op ons wensenlijstje om de Alpen eens in te ruilen voor de Sierra Nevada. Skifanaten als wij zijn, is dit ook een van de redenen dat we in Granada willen gaan wonen. Daar ligt namelijk het skigebied Sol y Nieve, zon en sneeuw, de perfecte combinatie toch? En het skiseizoen van de Sierra Nevada is ook gewoon van november tot en met april.

In Sol y Nieve zijn 30 verschillende liften die je van 2100 meter naar bijna 3300 meter brengen. Je vindt er 106 km pistes, variërend van groen tot zwart. Er zijn 17 groene, 40 blauwe, 52 rode en 7 zwarte pistes. Dus ook de gevorderde skiër komt hier aan zijn trekken.

Pradollano en Borreguiles
Zoek je een hotel of appartement in Sol y Nieve, dan kun je het beste oriënteren in de dorpjes Pradollano en Borreguiles gelegen op 2100 meter. Je stapt vanuit je bed zo de piste op. En er is nog meer te doen dan skiën, want wat dacht je van snowboarden? In Prodellano is zelfs een gaaf funpark. Of een middagje langlaufen, schaatsen, rodelen, rijden op de sneeuwscooter of een gave tocht maken met een hondenslee? Je kinderen kun je overigens naar de skiklas sturen, geen enkel probleem.

Après-ski
Ben je Oostenrijk gewend? Dan kom je misschien van een koude kermis thuis. Maar in Sol y Nieve is het aan het einde van de dag absoluut gezellig op de terrassen. En er is zon, veel zon. Ook zijn er verschillende discotheken waar je tot in de late uurtjes kan doorfeesten. Is dat voor jou niet genoeg? Dan rijd je gewoon de berg af naar Granada, een op en top studentenstad waar je tot diep in de nacht uit je dak kunt gaan.

Aantrekkelijke prijzen
Zoals Spanje betaamt, zijn de prijzen van de skipassen aantrekkelijker dan we gewend zijn in de Alpen. Een dagpas voor een volwassene kost 52 euro, voor kinderen 34 euro. Ook skiverhuur kan vrij goedkoop. Zo heb je voor 19 euro per dag een volledige skiset.

Zon, zon, zon én sneeuw
Kortom, in Sol y Nieve ben je voor zon, zon, zon én sneeuw aan het goede adres. Ik las in een recensie dat je vanaf het hoogste punt, de Pico Veleta bij helder weer zelfs de zee kunt zien! Fantastisch toch? Wij kunnen niet wachten.

Bronnen: grandioosgranada.nl, wintersport.nl

1 thought on “Een witte droom: skiën in de Sierra Nevada”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.