De week van de verborgen patios in Málaga

Door onze correspondent Ingrid Smit –

Dankzij de tip van BeleefMalaga bezocht onze correspondent Ingrid Smit de week van de patios 2019 (van 31 mei tot 8 juni). In de wijken El Perchel en La Trinidad zijn deze zogenaamde ‘corralones’ alleen toegankelijk voor bewoners. Eén week per jaar zetten ze met veel trots de deuren van hun domein open om deze verborgen parels te ontdekken.

 De patios zijn goed verborgen (binnen)plaatsen midden in de stad. Je kunt het zien als een kleine besloten buurtgemeenschap, gezellig aangekleed met veel planten.

Ingrid: “Vandaag ben ik weer eens buiten de gebaande paden gegaan. Als toerist kom je waarschijnlijk niet snel in de wijken EL Perchel en La Trinidad, ze liggen net ten westen van de Guadalmedina. Dit is de meestal droge rivier die het historische centrum van Málaga scheidt van de andere wijken. 

Trots zetten de bewoners hun deuren open en laten bezoekers binnen in hun ‘corralones’. Toen ik hier vanavond rondliep, had ik weer eens echt mazzel. Want niet alleen liep ik mee met de juryleden, maar ook met de gids, de muzikanten en de dansers die hen begeleidden. Dit was weer een prachtig tripje buiten de gebaande paden en ik ben stiekem wel benieuwd welke corralone heeft gewonnen.”

0 thoughts on “De week van de verborgen patios in Málaga”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.