De 5 idyllische strandjes van Palafrugell

Iedere keer als we aan de Costa Brava zijn, ontdekken we weer nieuwe idyllische baaitjes en strandjes. Nu we in de zomer van 2021 in Palamós verbleven, gingen we inzoomen op het nabijgelegen Palafrugell, een leuk plaatsje iets landinwaarts. En voor een dagje strand, zwemmen of snorkelen is de keuze enorm! Veel baaitjes zijn verscholen en moeilijk bereikbaar, maar deze 5 stranden zijn echt ideaal. Denk er wel aan om je eigen stoel, matje en parasol mee te nemen, want aan strandbedjesverhuur doen ze hier niet.

Cala El Golfet in Calella de Palafrugell

Cala el Golfet in Calella de Palafrugell is een klein baaitje van ongeveer 75 meter lang en 20 meter breed. Het is makkelijk bereikbaar via een paar trappen waarna je via een natuurlijke tunnel bij het strandje komt. Dit mooie baaitje heeft kleine kiezeltjes, kristalhelder water en roodgekleurde rotsen. Er zijn geen faciliteiten, dus neem zelf wat te eten en te drinken mee. Denk ook bescherming van je voeten (waterschoentjes of zwemvliezen), want de rotsen kunnen scherp zijn.

Platja del Canadell in Calella de Palafrugell

Platja del Canadell ligt ook in Calella de Palafrugell en is zandstrand. Mijn absolute favoriet, zoals je ook al in dit blog kunt lezen. Het strandje is ongeveer 250 meter lang en 27 meter breed. Het ligt onder de promenade waar ook enkele strandhuisjes staan. Té leuk! Aan restaurantjes vlakbij dus geen gebrek. De zee is kraakhelder en de kinderen zijn lekker aan het snorkelen en visjes aan het vangen. Ik vind het echt een paradijsje. Ook zijn er toiletten, douches, een strandwacht, bootverhuur en je kunt verderop je auto parkeren.

Platja de Llafranc

Platja de LLafranc is ook een zandstrand en het ligt in het centrum van het dorpje Llafranc. Meer dan genoeg barretjes, restaurants en winkeltjes. Ideaal! Dit strand heeft zelfs een soort loopbrug voor mensen met een beperkte mobiliteit. Je vindt hier douches, toiletten, een strandwacht en bootverhuur.

Platja Gran in Tamariu

Platja Gran ligt ook in het centrum, maar dan in een plaatsje verderop: Tamariu. Wij waren er in augustus en toen lag iedereen hutjemutje; dat was echt te druk. Maar de sfeer was er geweldig. Buiten het hoogseizoen is dit een hele fijne plek. En het is ontzettend gaaf om van de rotsen af te duiken. Aan het zandstrand ligt een wandelpromenade met restaurantjes en barretjes. Het strand Platja Gran is ongeveer 200 meter lang en 50 meter breed. Je vindt hier douches, toiletten, een strandwacht en bootverhuur. Je kunt je auto vlakbij parkeren. Als je helemaal rechts van het strand verder loopt, kom je bij een tweede strand dat een stuk kleiner en rustiger is.

Cala Aigua Xelida

Verscholen tussen rotsen en pijnbomen vind je ten noorden van Tamariu het prachtige baaitje Aigua Xelida. Voor dit strand moet je een stukje lopen, maar dat is meer dan de moeite waard, het is er superromantisch. In de loop van de middag komt er wat schaduw. Er is niet veel strand, dus je zit voornamelijk op de rotsen, maar erg leuk om te snorkelen in de turquoise zee. Neem zelf eten en drinken mee, want er zijn natuurlijk geen faciliteiten.

0 thoughts on “De 5 idyllische strandjes van Palafrugell”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.