Appartement met zeezicht in Málaga

Vanuit Almuñécar, via de A-7 nemen we al de eerste afslag Pedregalejo naar Málaga. Op zoek naar ons appartement voor de komende vier dagen. We rijden een stukje over de N-340 langs zee en de chiringuitos. Overal blije toeristen op fietsen, stepjes en segways. De kustroute door Málaga is een genot, zo had ik al begrepen.

Op de hoogte van het populaire El Balneario Baños del Carmen slaan we rechtsaf, vlak voordat we bij het centrum van Málaga zijn. De bochtige weg slingert omhoog en drie minuten later parkeren we voor Apartementos Luxury Sea home & Terrace

Via een code naast het toegangshek vinden we de sleutel. Handig systeem, want een sleuteloverdracht is dus niet nodig. We lopen één trappetje op met blauwe Andalusische tegeltjes en staan voor de voordeur van ons appartement. Nog een cijfercode en dan stappen we naar binnen. Wat een fijne lichte ruimte. Ruime woonkamer met grote hangbank, flinke tv (natuurlijk, Spanjaarden kunnen niet zonder), mooie plavuizen, lekker keukentje en moderne badkamer. We zien direct door het grote raam dat we uitzicht op zee hebben! Een klein trappetje omhoog en we staan in de slaapkamer met airco en tweepersoonsbed. 

Good place!
Nog een etage hoger en we staan op ons privéterras van 6×6 meter, met enorme loungebank, een schommelstoel en buitendouche. En een nóg beter uitzicht!

Eigenaar Fréderico belt, of alles naar wens is. En dat er biertjes, water en frisdrank koud staan in de koelkast. Joepie! Dat hadden we nog niet gezien.

Málaga-Este
Wat een fijn appartement. In een van de duurste wijken, dat zien we al aan de enorme villa’s in de straat. En dit begrijpen we even later van onze Málaga correspondent die regelmatig tijdelijk woont in deze verrukkelijke stad.

Auto nodig
Wel fijn dat we een autootje hebben gehuurd, want hemelsbreed is het strand van La Torrecilla slechts 2 km verwijderd, maar de weg gaat bijna stijl en bochtig omhoog. Dat is niet tof wandelen/klimmen na een dag strand of slenteren door Málaga. 

Zelf koken
Het is al laat en zaterdagavond, dus morgen zijn de winkels dicht. Eerst op zoek naar een supermarkt, dan lekker zelf eten koken, nog even voor Spanjeliefhebbers werken, Netflixen (manlief sluit de laptop aan op de tv) en op tijd naar bed, want morgen gaan we Málaga verkennen.

0 thoughts on “Appartement met zeezicht in Málaga”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.