Op de Harley naar San Sebastian en Pamplona

Een van onze klanten, Margareth en Frans, stapten afgelopen maand op hun Harley om door Frankrijk naar San Sebastian en Pamplona te rijden. “Om van A naar B te komen, namen we de tolwegen, anders kost het twee keer zo veel tijd. Maar als we op een plek van bestemming waren, reden we over allemaal rustige (land)weggetjes. Dat blijft het leukst.” Margareth vertelt over deze leuke reis in dit blog.

“Mijn man Frans en ik hebben alle twee hetzelfde op de motor, namelijk een enorm gevoel van vrijheid. Dat begint meteen als we van huis wegrijden. Ik zit achterop en overdenk het een en ander, ik neem alles goed in me op en kan het zelfs meditatief vinden; steeds hetzelfde geluidje van de motor. Genieten van de vrijheid blijkt dus ook achterop te kunnen.”

Navigatie, kaart en smartphone
“De Garmin brengt ons overal, alhoewel… Frans had de kaart van Frankrijk geüpload en toen was er geen ruimte meer voor België en Spanje. Dat was even een kleine verrassing. België is natuurlijk geen probleem, via Antwerpen en Gent zit je zo in Frankrijk. Slechts een keer was het even zoeken, omdat we nu eens ergens anders wilden koffiedrinken als zo’n tentje langs de snelweg. Was leuk om weer eens door een dorpje te rijden, maar de verwachte ludieke gelegenheid was gesloten. Dat kostte ons 1 á 1,5 uur en een volle blaas; we waren even de oriëntatie kwijt. Wel hebben we ouderwets de kaart bestudeerd en zo gingen we weer verder.

Gelukkig boden onze smartphones ook uitkomst, maar voor mij is het niet handig om met mijn telefoon te zitten, want daar heb ik een leesbrilletje voor nodig en voor Frans is het handig als hij twee handen aan het stuur houdt. Een detail, waar we ook wel om moesten grinniken.”

Wandelen
“We wisten natuurlijk dat het een aardig eindje zou zijn naar Spanje. Op de plekken van bestemming zaten we heel weinig op de motor en gingen we lekker wandelen; zo bleven alle gewrichten goed in beweging.”

Dé place to be voor de zeer rijken
“Ons doel was Noord-Spanje, waar we twee steden zeer uitgebreid hebben gezien: San Sebastian, in vroegere tijden dé place to be voor de zeer rijken, en Pamplona, wereldberoemd vanwege de traditie om mensen voor stieren te laten rennen. Een wat merkwaardig idee lijkt me, maar goed, ieder land zijn eigenaardigheden.”

Hoteltips
“Verder hebben we natuurlijk flink door Frankrijk gereden met al zijn prachtige, gele koolvelden nu in het voorjaar. Twee hotels sprongen er voor ons uit en willen we graag als tip meegeven:

  • Hotel de l’Europe in Poitiers.Heel gemoedelijk en aardig personeel. Bovendien is Poitiers erg leuk.
  • Hotel Andia in Orcoyen. 4-5km van het centrum van Pamplona. Goed betaalbaar. We konden de motor van Frans laten staan, omdat er een bus voor het hotel stopt. Bijna gratis vervoer naar het centrum.

In totaal hebben we 3400 km gereden. Wat een heerlijke vakantie was dit!”

Psychodynamisch therapeut Margareth Beerepoot en sport- en shiatsumasseur Frans Punt runnen samen holistisch gezondheidscentrum Meander in Limmen (Noord-Holland). Ze reizen veel en graag door Europa.

0 thoughts on “Op de Harley naar San Sebastian en Pamplona”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.