Met de auto Granada in? Neem dan deze route

Ben je met de auto en wil je Granada gaan verkennen? Dan hebben wij de perfecte route voor jou om van bovenaf, via het Alhambra, de stad in te rijden. Je proeft direct de sfeer, kijkt je ogen uit en echt, het is niet druk, omdat dit een niet-geijkte route is voor de gemiddelde toerist.

De ring Granada
Eerst rijd je via de ring van Granada door de tunnel richting de Sierra Nevada.

Bordjes Alhambra volgen
In de tunnel ga je al op de rijbaan rijden richting het Alhambra. Bij de rotonde linksaf en je rijdt langs een paar grotwoningen (aan je rechterhand). Onder je zie je de stad liggen.

Langs de paleistuinen
Vervolgens rijd je tegen het parkeerterrein van het Alhambra aan. Dus ook als dit het doel is van jouw bezoek aan Granada, is dit de ideale route. Zo niet, ga dan linksaf en je rijdt rustig de berg af naar beneden. Links zijn wat hotels en restaurantjes, rechts liggen de paleistuinen van het Alhambra, waar je zeker een glimp van opvangt. Ik vind dit zo’n gave route! Je komt uit tegenover hotel Granada Palace, wat overigens niet verkeerd is om te verblijven.

Naar beneden de stad in
Hierna kun je niet anders dan wachten tot het stoplicht op groen gaat, zodat je het smalle straatje naar de stad beneden een stukje kunt vervolgen. Dan neem je een hele scherpe bocht naar rechts (anders rijd je de stad weer uit, als je rechtdoor zou gaan), het volgende smalle straatje in. Zie je hoe mooi het Alhambra daar op de berg ligt? Wees niet bang dat jouw auto hier niet doorheen past; wij hebben er ook wel eens met een Jeep gereden. Al snel doemen de kerkjes op waar Granada ook om bekend staat. Deze weg komt uit op
Campo del Principe, ons favoriete ‘eetplein’ in de oude Joodse wijk Realejo. Dus wij parkeren hier de auto.

In de stad parkeren
Wil je nog meer naar beneden afzakken de stad in? Volg gewoon de eenrichtingsweg en uiteindelijk kom je uit vlakbij de kathedraal en de winkelstraten. Beneden in de stad kun je het beste de bordjes P volgen of een parkeergarage induiken. Parkeren is niet duur en jij hebt toch maar mooi al Granada opgesnoven vanuit je eigen auto. Ook ben je niet afhankelijk van taxi’s en busjes en heb je geen ‘last’ van andere toeristen.

 

Veel plezier!

0 thoughts on “Met de auto Granada in? Neem dan deze route”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *