Uitzicht op Sevilla vanaf Metropol Parasol

In 2004 kwam ik voor het eerst in Sevilla. Toen stond hij er nog niet. Het Metropol Parasol werd in 2011 gebouwd op Plaza de la Encarnación. Gelukkig kwam ik in 2017 weer in Sevilla. En nu mijn nichtje 4 maanden in Sevilla woont en studeert, ontvingen we deze actuele foto’s van haar.
 
In de volksmond noemen ze het gebouw Las Setas, dat paddenstoelen betekent, omdat de vormen aan paddenstoelen doen denken. Het is ontworpen door de Duitse architect Jürgen Mayer, die een ontwerpwedstrijd won om het plein nieuw leven in te blazen.

Op een Romeinse kolonie
Met zes paddenstoelen en vier niveaus is het ontwerp van deze structuur geïnspireerd op de gewelven van de kathedraal van Sevilla en de ficusbomen op Plaza de Cristo de Burgos. Op het plein stond voorheen een overdekte markt (vanaf 1842), maar die moest in 1973 plaatsmaken voor een parkeerterrein. Toen de gemeente hier een ondergrondse parking van wilde maken, stuitte het op resten van een Romeinse kolonie. Uiteindelijk gaf de gemeente de voorkeur aan het plan van de Duitse ingenieur Mayer die er, volgens de jury, in slaagde om de resten van de Romeinse overblijfselen te integreren in een concept dat aansluit bij de architectonische ideeën van Santiago Calatrava en Antoni Gaudí.

Een bijzonder wandelpad
Het Metropol Parasol schijnt de grootste houten constructie ter wereld te zijn. De houten constructie loopt over het gehele plein en is 150 meter lang, 70 meter breed en 26 meter hoog. De paddenstoelen van Metropol Parasol zijn niet alleen een houten constructie die het plein overdekt en schaduw biedt, maar ook een bijzonder wandelpad met een terras zodat je een waanzinnig uitzicht over de stad hebt. Verder heeft het Metropol Parasol onderin de parasols het archeologisch museum Antiquarium, winkels, enkele bars en restaurants.

Waanzinnig uitzicht
Wanneer je de wandeling maakt naar de top van de Metropol Parasol heb je een prachtig uitzicht over Sevilla. Er is ook een lift om de top van de Metropol Parasol te bereiken. De liften zijn te vinden in de kelder naast het Antiquarium museum. Toegang tot het hoge wandelpad is beneden naast de ingang van het Antiquarium. 

Bijna gratis
De kosten voor toegang tot het uitkijkpunt zijn € 3,- maar gratis voor inwoners van Sevilla, kinderen jonger dan 5 jaar en voor mensen met een handicap. Op maandag is de Metropol Parasol gesloten, maar de rest van week kun je er van 10.00-22.30 uur terecht.

Bronnen: Wikipedia, stralendsevilla.nl, bestemmingandalusie.nl

1 thought on “Uitzicht op Sevilla vanaf Metropol Parasol”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.