Tijdens de coronacrisis van Spanje naar Nederland rijden

Stel, je woont in Spanje en je wilt dolgraag je familie in Nederland bezoeken. Maar dan breekt het coronavirus uit en zit heel Spanje wekenlang in volledige lockdown. Dat bezoek aan Nederland kun je dus wel even op je buik schrijven. Nu ook in Spanje de eerste versoepelende coronamaatregelen van kracht zijn, besluiten de Brabantse Frank & Ricky om de gok te wagen.

 Wij ontmoetten Frank & Ricky in augustus 2019 toen wij per toeval een paar nachtjes in hun B&B La Casa del Burro in Nerja logeerden. En er was direct een klik. Eind 2019 verkochten ze hun prachtige B&B en Frank werd compagnon bij Alora Real Estate, in dezelfde provincie Málaga.  

Na de extreem strenge lockdown in Spanje besluiten Frank & Ricky dat ze nu toch echt in de auto willen springen om de 2300 km route naar Nederland af te leggen. Dat betekent veel paperassen, officiële documenten voor bij de grenscontroles. Zijn de grenscontroles net zo streng of nog strenger misschien dan vroeger, toen we nog geen open grenzen hadden in Europa? Als klein meisje vond ik dat altijd reuze spannend, al die strenge douaniers. En moeten ze in één keer doorrijden of is er onderweg in Frankrijk ergens een hotelletje te vinden?

Frank & Ricky hebben zich goed voorbereid dankzij nederlandwereldwijd.nl en de Facebookpagina van de Nederlandse ambassadeur in Spanje, Jan Versteeg. Wij volgen hem ook op Facebook, hij schrijft erg leuk, vermakelijk en over de actuele stand van zaken.

Ook voor Spanjeliefhebbers hebben Frank & Ricky hun reis gefilmd en gemonteerd. Kijk je mee?

Video afspelen
3 thoughts on “Tijdens de coronacrisis van Spanje naar Nederland rijden”
  1. Dank jullie wel ! Ook wij zijn van plan om 5 juni naar nl te reizen met Camper en met Nederlands kenteken .
    Wat betreft de documenten ,daar ben ik niet helemaal uit .
    Ik heb diverse documenten gedownload.Ik heb geen uitschrijving van Nederland ?? Hoop dat deze niet noodzakelijk zijn.Wij zijn resident en hebben daar van de documenten bij ons
    Misschien is het mogelijk om de juiste documenten te laten zien zodat ik weet dat ik niets mis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *