Slapen tussen de mango’s in La Casa del Burro

Een kwartiertje van de Nerja-stranden de berg op en je arriveert tussen de mango-plantages bij La Casa del Burro. We worden door gastheer Frank ontvangen op de binnenplaats met fontein, waaraan vier prachtige kamers grenzen. Hij neemt ons meteen mee naar de gemeenschappelijke keuken waar we gebruik mogen maken van de koelkast en ’s ochtends het ontbijtbuffet staat. Vanuit de open keuken stap je op het terras en dan weet je niet wat je ziet. Behalve grote, gezellige tafels, sfeervolle zitjes en uitnodigende loungebanken, kijk je over de mangoplantages op zee. Een waanzinnig uitzicht op de kust van Nerja.

 

We installeren ons eerst in onze brandschone kamer met badkamer en wandelen daarna het paadje af richting zwembad. Aan het grote, ronde zwembad, dat helemaal klopt op dit landgoed, liggen nog drie appartementjes met privé-terras. Oh wat balen dat we hier maar twee dagen blijven. Veel te kort.

We rijden in 12 minuten via de hobbelige bergweg naar beneden, naar het strand. Nu is mijn man een voortreffelijke chauffeur en hebben we veel heftiger (onverharde) wegen meegemaakt in Spanje. Maar het is wel goed om te weten. Niet iedereen houdt ervan. En deze B&B biedt geen diner aan, dus je rijdt deze weg ook in het donker nadat je hebt gegeten in Nerja of Frigiliana.

Het verhaal van de ezel
’s Avonds laat bij thuiskomst – en thuis voel je je hier meteen dankzij de gastvrijheid van Frank en Ricky – kletsen we een tijd met Frank. Burro betekent ezel. Frank en Ricky hebben jarenlang een eigen horecazaak gehad in Brabant en dan gingen ze altijd in hun pauze een stukje wandelen. Even tot rust komen bij de ezeltjes verderop. Toen ze hun zaak hadden verkocht en besloten om een B&B te starten in Spanje wisten ze heel zeker dat ze een ezel wilden.

Toen ze deze plek in Nerja hadden gevonden, gingen ze eerst verbouwen, dus die ezel zou later volgen. Maar toen ontdekten ze dat de ezel van de buurman verderop ontzettend hard balkte! Dat vonden ze voor hu gasten in de B&B niet zo fijn. De naam La Casa del Burro was echter al tot in alle details doorgevoerd.

Sindsdien staan er met regelmaat gasten voor de poort die speciaal vragen naar de ezels. Mensen die in Nerja verblijven en gewoon gek zijn op ezels. “Zelfs een keer een dame met een hele bos wortelen. Ze had 60 euro betaald voor de taxi om hier boven te komen en de ezeltjes te voeren” vertelt Frank.
We komen niet meer bij. En zo vertelt Frank tientallen prachtige verhalen in die twee dagen dat we er zijn. We hangen aan zijn lippen en als groot Spanjeliefhebber en -inwoner geeft hij ons geweldige tips.

Enorm gastvrij
Dat Ricky en Frank ervaren horeca-ondernemers zijn, is meteen duidelijk. Alles is tot in de puntjes verzorgd en ze zijn enorm gastvrij. We hebben twee avonden genoten in hun B&B-bar waar je gewoon zelf je drankjes mag pakken. Even noteren op het lijstje in de bar. De huishond en katten dwarrelen gezellig langs je benen. Wij houden ervan. Honden van gasten zijn hier overigens ook zeer welkom.

 

La Casa del Burro krijgt van ons een 10. We hebben echt niets aan te merken aan deze goddelijke plek, de gastvrijheid en locatie t.o.v. zee, Nerja en Frigiliana. Kijk maar mee in de filmpjes en je snapt waarom wij hier zo blij van worden.

0 thoughts on “Slapen tussen de mango’s in La Casa del Burro”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *