Kom weer in balans met de body en mind reis

Door onze correspondent Carla Pleijers –
Tijdens de body en mind reis in Spanje zit ik met zes vrouwen op het terras in de grote tuin van ons landhuis. Ons doel van deze week is een hartverwarmende reis om (weer) dichtbij je eigen hart te komen en te blijven. Je eigen bron te (her)ontdekken. Uitspreken en voelen wat je belangrijk vindt in je leven. Met schrijfoefeningen, gedichten schrijven (zoals elfjes en panthoum), meditaties, mandala’s tekenen, yoga, wandelen, massage, middagje op het strand en coaching.

Het is vakantie!
We hebben een zeer gevarieerd aanbod in een opbouwend programma waarin we voortborduren en nieuwe wegen zoeken. Bovenal is het vakantie en willen we een ontspannen sfeer creëren. Tijd voor jezelf, je laten verwennen en de zorgen van alledag even thuislaten. De oefeningen die we doen zijn speels, uitdagend en bieden een opening naar diepgang.
De naam body en mind geeft al aan dat het zowel om het lichaam als om de geest gaat. Dat je zorg hebt te dragen voor allebei. Dan kun je in een gezonde balans zijn en blijven.

We zijn in een prachtige omgeving in Catalonië
De natuur is overweldigend hier. Elke dag gaan we erop uit om de kacht van de natuur te benutten op deze reis. Een tocht door het Montsant gebergte, naar Siurana maakt ons stil. Een wandeling naar een waterbron hoog in de bergen is adembenemend mooi en op het strand genieten we van de wijdsheid en de wind bij de mooi blauwe middellandse zee. Een heerlijk omgeving in het achterland van Tarragona.

Wat zegt jouw voornaam?
Op de eerste middag maken we kennis met een gesprek over onze voornamen. Hoe kom je aan je naam, wat betekent deze naam voor je, ben je vernoemd, ben je blij met je naam, word je door anderen ook bij je voornaam genoemd of heb je koosnamen? Dit gesprek leidt al meteen tot verrassende uitwisselingen, er worden persoonlijke verhalen gedeeld, heel erg verbindend. Een mooie start. Gedurende de hele week wordt er gerefereerd aan deze voornamenronde, het wordt een rode draad, en soms gebruiken we elkaars koosnamen of wensnamen.

Je eigen symbool
Aan de hand van een meegebracht symbool vertelt ieder aan elkaar over de waarde en betekenis van het symbool, waarom de quiltdeken zo belangrijk is, wat het altijd bij je dragende maansteen hartje betekent of waar je veel mooie wulks kunt vinden. Wederom verrassende gesprekken die over echte dingen uit het leven gaan. Het uitwisselen leidt tot tranen van vreugde en van verdriet, het mag allebei en is allemaal goed. Dat lucht op en geeft ruimte. En er komen nieuwe inzichten. Het is ook gewoon fijn om over je passie te vertellen. Daarmee laat je iets van jezelf zien. Je mag jezelf in het licht zetten!

Het anker in de mandala
Aan het begin van de week zetten we de basis voor een mandala op. Met behulp van een passer, liniaal, potlood maken we een lijnenspel dat voor ons allemaal gelijk is. Mandala is een woord uit het Sanskriet en betekent wiel of cirkel. Een mandala is een cirkel waarin je alles mag tekenen wat je wilt, en heel vaak is het iets wat je op dit moment bezighoudt. Je kunt bij het maken van een mandala helemaal je eigen creativiteit kwijt. Ik word er zelf altijd heel rustig van, ga het vaak doen als het druk is in mijn hoofd. Op de dagen die volgen pakt ieder op haar eigen moment de mandala om ermee verder te gaan. De laatste dag bekijken we elkaars mandala’s. Ze zijn heel verschillend. Elke mandala roept iets anders op. Een mandala lijkt niet af te zijn, maar plots ontdekken we dat het een anker lijkt. En dat is wel heel toepasselijk op de maakster ervan, het past precies bij de fase van haar leven waar ze nu in zit en veel over heeft verteld. Een prachtig anker!

En er is meer
Er is voor elke gast de mogelijkheid om in te schrijven voor een massage en coachingsgesprek, daar maakt elke vrouw gebruik van. We doen een voetenmassageworkshop, schrijven elfjes en panthoums en we maken mooie uitstapjes in de regio om de prachtige natuur in ons op te snuiven. Op de laatse avond hebben we een mystery guest en laten we ons meenemen op wat hij ons komt brengen. We maken er zelfs nog een beetje een bonte avond van met onze body en mindweek ABC, we hebben lol voor 10 en alle grappen en grollen werken we uit in dit alleen voor ons begrijpbare alfabet.

Aandacht voor jezelf
Het is een superweek. Volop ontspanning en inzichten, boordevol aandacht voor jezelf op allerlei manieren en heel veel inspiratie en ontdekkingen. We genieten nog na van deze week en hebben mooie gedachten om terug te halen. We zijn een geweldige ervaring rijker.

Van 6-11 oktober gaan we weer

Yolande, mijn collega reisbegeleidster, en ik besluiten dat we in oktober weer zo’n mooie week gaan organiseren. We hebben er nu al zin in!

Wil je mee? Kijk dan op onze sites en schrijf je gauw in, want vol is vol en we hebben slechts 4 plaatsen voor deze unieke reis.

Over onze correspondent Carla Pleijers
Carla is massagetherapeut en -opleider bij Mazzaze in Leusden. Daarnaast runt zij samen met haar man VakantieAnders.

0 thoughts on “Kom weer in balans met de body en mind reis”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.