Hoe ervaart Ingrid het mondkapjesprotocol in Spanje?

Oeps, dat was even schrikken voor onze correspondent Ingrid Smit, toen ze vernam dat de mondkapjes nu verplicht zijn om te dragen in Spanje. En toch vloog ze gisteren van Schiphol naar Málaga. Ze vond het spannend om te reizen, het was dubbel, maar haar verlangen om met eigen ogen te zien hoe het er is, na de strenge lockdown, was groter dan haar schroom om te gaan. Ze maakte meteen een video van haar eerste bevindingen.

 En eenmaal aangekomen in Andalusië? Voelt het veilig? Welke veranderingen ziet Ingrid na de strenge lockdown waar de Spanjaarden in verkeerden? Hoe is het op deze prachtige zondag op de stranden? Dé dag dat de Spanjaarden zelf altijd met stoelen, parasols en koelboxen naar de Costa’s gaan? Is het druk? Zijn er nog strandbedjes beschikbaar? En de horeca? Zijn de chiringuitos, restaurants en terrasjes weer open?

Ingrid appt ons: “De obers, taxichauffeurs, restauranteigenaars, strandbedjesexploitanten… iedereen is blij dat er weer wat mensen komen. Ze zijn voorzichtig, bang voor een tweede coronagolf, maar zo blij dat er weer vrijheid is om naar buiten te gaan, praatjes te maken en weer wat geld te verdienen.”

Kijk en luister naar het verslag dat Ingrid voor Spanjeliefhebbers heeft gemaakt. En ze gaat ons de komende 4 weken nog heel veel verblijden met haar live verslaglegging vanuit Andalusië.

0 thoughts on “Hoe ervaart Ingrid het mondkapjesprotocol in Spanje?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *