Het begon zo fantastisch met Casa Madrettor!

Door onze correspondent Jessica Kok –


En ineens worden we met z’n allen wakker in een rare film. We zijn een aantal weken stil geweest. Bijna 3 maanden zelfs. Na het posten van ons eerste blog hier stond de volgende met het verloop alweer klaar. Maar toen kwamen de eerste berichten via Twitter over het coronavirus in China.

Mijn man, toen nog voor Defensie tijdelijk in Amerika gestationeerd, vond het allemaal overdreven. Dochterlief die voor stage in Nieuw-Zeeland zat, hoorde nog niets. En onze Spaanse vrienden zaten nog met z’n allen op het terras en vroegen zich af waar ik het over had. Ondertussen probeerde ik mijn focus te houden op de ontwikkelingen van onze Casa. 

Ik spoel even door naar het nu… landen gingen in lockdown, Spanje op 14 maart, Nederland op 15 maart. Tekenen in de week daarna werd op ons verzoek uitgesteld. In de weken die volgden werden beloofde investeringen ingetrokken en kwam de wereld stil te staan.

En het begon nog wel zo fantastisch!
Op 19 oktober 2019 kregen we een telefoontje. Ons bod was geaccepteerd! In de weken daarvoor bezocht eerst een bouwkundig architect onze Cuartelles. Voor één keertje, want ‘het is erg ver weg…’ Om vervolgens snel terug te keren met een heel team en het pand volledig binnenste buiten te keren. We kregen er een lijvig rapport over en groen licht: ‘het glijdt niet de vallei in, de structuur is prima en alles is cosmetisch, dus op te lossen. Maar het vergt wel een enorme investering en alles moet wel naar 2020 worden getrokken.’ We brachten een weloverwogen bod uit en dat werd geaccepteerd!

Een geweldig Spaans team
We gingen aan de slag. We schreven een geweldig businessplan met een nuchtere en gedetailleerde kijk op onze doelgroep. We spraken met investeerders. We werkten samen met een geweldig Spaans team om het allemaal in goede banen te leiden, met Ronald Maagdenberg van Housedoctor Costa Blanca als onze projectmanager.

Verliefd op de inwoners
En elke keer als we teruggingen raakten we meer verliefd op de Cuartelles en de inwoners van Quatretondeta. We maakten kennis met burgemeester Francisco Picazo Pérez. Hij vertelde ons over lokale plannen om het ecotoerisme te bevorderen die naadloos aansloten op ons ondernemingsplan. We zagen onze toekomst meer en meer vorm krijgen.

We sprongen in het diepe
Geen hobbels? O zeker wel! Het enthousiasmeren van investeerders verliep wat stroef. Er klopten wat zaken niet aan de verkopende kant die administratief rechtgetrokken moesten worden. We hadden nog niet voldoende aan eigen en vreemd vermogen om ook de verbouwing volledig te laten starten. Maar we besloten om het diepe in te springen. En direct na de thuiskomst van Rutger op 12 maart vol voor een Spaanse tour te gaan en met Spaanse investeerders en de lokale overheid in gesprek te gaan over een mogelijke lening voor ons project.

Terug naar de tekentafel
En toen kwam de lockdown. En we zijn inmiddels inmiddels 7 weken verder. De koop voor nu is afgeblazen. Want ook de aanschaf is nu niet zondermeer mogelijk. Daarbij is de wereld veranderd en is ons huidige businessplan niet meer volledig van toepassing. Niemand weet hoe het verder moet en als ondernemer houd je altijd een zekere mate van onzekerheid. We wilden absoluut in het diepe springen, maar nu springen we ook op rotsen. En die gaan we in kaart brengen. Terug naar de tekentafel dus! Want we geloven nog altijd volledig dat ons plan mogelijk is.

Casa Madrettor
Jessica Kok en haar man Rutger ontdekten begin 2019 ontdekten een pand in Quatretondeta, Costa Blanca. Jessica schrijft hier over de rollercoaster waar ze in terecht zijn gekomen: www.casamadrettor.nl

0 thoughts on “Het begon zo fantastisch met Casa Madrettor!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *