De drukte van de costa’s moet worden ingeruild voor de ruimte en stilte van het achterland

Door onze correspondent Jessica Kok –

Het is eind mei en onze wereld is totaal anders dan die van eind februari. Het zijn meerdere telefoontjes geweest. Want bezoek was ik streng in… zelf-isolatie is zelf-isolatie. En in de brandhaard Brabant konden we niet voorzichtig genoeg zijn. Dus werden telefonisch contracten ontbonden met meerdere investeerders. Je kunt mensen niet aan een belofte houden als hun bedrijf door de omstandigheden in zwaar weer zit. Maar daarmee zijn we zelf ook in zwaar weer gekomen.

Zoals het er nu voor staat, kunnen we niet door. Rutger en ik moeten het onder ogen zien. We zijn terug bij af. De geldpot is té leeg. Hergroeperen dus! Want wij geloven nog altijd in Quatretondeta. Meer dan ooit zelfs! Voor de crisis focuste de overheid al op de ‘leegloop’-gebieden. Daar ligt nu nog meer nadruk op. De drukte van de costa’s moet worden ingeruild voor de ruimte en stilte van het achterland. Precies wat wij in ons plan benoemden: weg van de drukte, het authentieke Spanje in, genieten van de rust en de ruimte.

Een keten van Casa Madrettors
Wat we met de Cuartelles willen, weten we. Met wie we dit nu al waanzinnige gebouw gaan omtoveren in een prachtig retreat, weten we ook. En dat het de eerste locatie van velen kan gaan worden, is ook zeker wat ons betreft. Want onze vallei heeft zó enorm veel te bieden. Dat verdient meer dan onze 28 bedden. En buiten de Cuartelles zijn er nog zoveel meer prachtige panden! Een keten van Casa Madrettors in alle 7 gemeentes van de Vall de Seta. Hoe gaaf zou dat zijn?! Want prachtige wandelroutes, om maar iets te noemen, vind je ook aan de andere kant van ons uitzicht, in Tollos bijvoorbeeld.

Hoe gaan we de aankoop en verbouwing financieren?
Maar voor we een keten worden is die eerste locatie van belang. En hoe kunnen we zorgen dat die er gaat komen? Dat is nu de grote vraag. En het onderwerp van veel gesprekken in de afgelopen weken. Hoe gaan we de aankoop en verbouwing financieren? We weten van een overheidslening voor projecten zoals de onze. Dus ‘onze’ geweldige burgemeester gaat daar achteraan. We kunnen vakanties vooruit laten boeken. Aandelen aanbieden. Investeerders in zowel Spanje als Nederland opnieuw enthousiasmeren voor een lening. De hele vallei en alle ruim 400 inwoners erbij betrekken. Alle Nederlandse zaken-wizzards in het Spaanse  komen langs!

We hebben onze plannen bijgesteld
Aan ideeën en mogelijke opties geen gebrek. We brainstormen wat af! We willen dit en we gaan ervoor. We hebben onze plannen bijgesteld en zoeken nu 350K. En als het lukt? Dan kan iedereen het volgen in de nieuwe reeks van ‘Het roer om’. Want dat telefoontje kregen we vandaag.

Lees ook:
Het begon zo fantastisch met Casa Madrettor!
Quatretondeta? Nooit van gehoord!

Casa Madrettor
Jessica Kok en haar man Rutger ontdekten begin 2019 een pand in Quatretondeta, Costa Blanca. Jessica schrijft hier over de rollercoaster waar ze in terecht zijn gekomen: www.casamadrettor.nl

0 thoughts on “De drukte van de costa’s moet worden ingeruild voor de ruimte en stilte van het achterland”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *