De 6 Spanje-reisgidsen op mijn verlanglijst

Eerder deelde ik al mijn 5 favoriete Andalusië reisgidsen. Mijn honger naar Spanje is echter nooit gestild. En ik ben een boekenwurm, dus ik heb altijd een verlanglijst bij de hand. Welke reisgidsen ik nog dolgraag wil verslinden? Ik deel ze in dit blog.

De omweg naar Santiago

Ja natuurlijk wil ik een van de mooiste reisboeken uit de Nederlandse literatuur in mijn boekenkast hebben staan! En Cees beschrijft Spanje zoals ik het zelf nooit zou kunnen: ‘Spanje is bruut, anarchistisch, egocentrisch, wreed, Spanje is bereid zich voor onzin de das om te doen, het is chaotisch, het droomt, het is irrationeel. Het veroverde de wereld en wist er niets mee te doen, het haakt in zijn middeleeuwse, Arabische, joodse en christelijke verleden en ligt daar met zijn eigenzinnige steden gebed in die oneindige lege landschappen als een continent dat aan Europa vastzit en geen Europa is.’ 

Zuidoost-Spanje

Ik ben nieuwsgierig naar dit boek van uitgever Edicola Spanje, omdat de regio Almeria hierin goed staat beschreven. En op de route naar Andalusië landen wij vaak een paar dagen in de regio Alicante, Valencia en/of provincie Murcia. 

Zuid-Spanje

Insight Guide… dat spreekt mij natuurlijk aan. En in dit boek zitten allemaal uitklapbare overzichtskaarten. Handig! Verder staan er als het goed is veel verwijzingen in naar websites, iets waar ik enorm veel behoefte aan heb, want op het Spaanse web word ik vaak niet veel wijzer. 

Spanje – Een reisgids

Dit boek, van Singeel uitgevers heeft beslist geen aansprekende kaft, maar in de recensie lees ik: ‘Deze lijvige reisgids – hij beslaat dan ook heel Spanje – is vooral interessant voor wie Spanje met de auto bezoekt en belangstelling heeft voor andere aspecten van dit land dan de trekpleisters van het massatoerisme.’ 

Kijk, dan ben je bij mij aan het goede adres. 

Madrid

Time to momo is de opvolger van de 100%-boekjes. En daar was ik groot fan van. De look&feel van deze boekjes spreekt me eerlijk gezegd nog meer aan. Van de uitgeverij Mo ‘Media weet ik dat er supergave stadswandelingen en adresjes in staan. Madrid staat nog op mijn wensenlijstje, dus dit boek ook! 

I love the seaside – Spanje

Oh die titel! Op mijn lijf geschreven. Dit boek gaat over de kust. Dat mag duidelijk zijn. Het gaat over elk onderdeel ervan. Het gaat over reizen langs de kust, de oceaan zelf, het strand, steden en dorpen, over mensen langs de zee. Een boek over bijna 3000 km kust! Wat wil een mens nog meer? 

Tips?

Heb jij tips welke Spanje-boeken ik nog aan mijn verlanglijst kan toevoegen? Deel ze onder dit blog.

1 thought on “De 6 Spanje-reisgidsen op mijn verlanglijst”
  1. Spanje achter de schermen. Door Steven Adolf hij is correspondent in Madrid voor NRC Handelsblad, Elsevier, Radio 1 en Netwerk. Legt in dit boek alles bloot over de volksaard tradities feesten in Spanje en bijvoorbeeld hun mega liefde voor lortterijen…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.