6 Doe-maar-gewoon stranden in Marbella

Marbella heeft het imago van luxe, glitter en glamour. Daarom schreef ik al het blog De hipste stranden voor de rich & famous, waarvan 6 van de 7 strandtips zich in Marbella bevinden. Woont er dan geen gewoon volk in Marbella? En kunnen wij als niet-jetset wel een leuk Spaans strand vinden in deze stad? Ja natuurlijk! Ik geef je 6 heerlijke doe-maar-gewoon stranden in het chique Marbella.

Playa de la Venus
Een fijn stadsstrand dat ideaal is voor de kinderen vanwege de speeltuinen en de levensgrote douche in de vorm van een olifant. Uiteraard kun je er ligbedjes en parasols huren, zijn er allerlei restaurantjes en is de zee hier zeer geschikt voor surfers.
Playa El Ancón
Dit sportieve strand ligt een paar kilometer van het centrum van Marbella. Het heeft een lengte van iets meer dan een kilometer en is op de meeste plaatsen vrij smal. Op de boulevard wordt er veel gejogd en gefietst. Er is zelfs een fitnessparcours in de buitenlucht! En je kunt kleine catamarans, kajaks of SUP-planken huren. De beroemdste strandbar hier is Victor’s Beach. Overdag kun je er genieten van het uitzicht op zee en de ontspannen sfeer, ’s avonds worden er regelmatig feesten georganiseerd voor vooral jonge vakantiegangers.

Playa de Casablanca
Playa de Casablanca is een ruim, breed en populair strand vanwege de hoge palmbomen die lekker veel schaduw bieden. Ook de kinderen kunnen zich prima vermaken op de speelattributen. Dit strand ligt aan een fijne boulevard waar naar hartenlust gefietst en gejogd wordt. Het is gewoon een heel comfortabel strand voor een breed publiek.

Playa El Faro
Playa del Faro, ook wel El Faro Beach genoemd, is een van de centraalste en drukste stranden van Marbella. Het strand is vernoemd naar de vuurtoren (el faro in het Spaans). Hier vind je het hele jaar door badgasten. Het strand is 200 meter breed, dus niet zo groot, maar wel populair vanwege de centrale ligging nabij het centrum. De combinatie winkelen, cultuur en strand is dus heel goed te maken. En je kunt er gratis parkeren.

Playa del Real de Zaragoza
Playa del Real de Zaragoza ligt ongeveer 13 kilometer buiten het stadscentrum van Marbella. Het is een van de beste en grootste stranden van Marbella. Het is maar liefs 1.700 meter breed en bestaat uit fijn, goudkleurig zand. Toch wordt dit strand niet te druk, zelfs niet tijdens het zomerseizoen. Er zijn strandbedjes te huur, strandwachten in het hoogseizoen en er zijn genoeg strandtenten en restaurants te vinden.

Playa de Cabopino
Ruim 6 kilometer verder vind je het strand van Cabopino, ook wel bekend als Arola. Het wordt omgeven door de Dunes de Arola, de bekende zandduinen die in 2001 tot Natuurmonument zijn verklaard door het regionale bestuur van Andalusië. Dit fijne witte zandstrand ligt in een kleine baai en wordt omgeven door kalm water. Het doet gemoedelijk aan door het ontbreken van hoogbouw en het is er aanzienlijk rustiger dan aan de meeste andere stranden van Marbella. Cabopino staat ook bekend als een liberaal strand; iedereen is welkom. Of je nu van naaktrecreatie of liever je kleren aanhoudt, het kan allemaal op het tolerante Playa de Cabopino.


Bron: beach-inspector.com

2 thoughts on “6 Doe-maar-gewoon stranden in Marbella”
  1. Hallo,
    Dank je voor de tip voor de “gewone mens”.
    Heb je dan ook tips voor leuke strandtenten, waar je lekker kan lunchen en een strandbedje kan huren voor een normale prijs?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *