8 Handige Facebookgroepen voor Spanjeliefhebbers

Zodra onze kinderen klaar zijn met hun middelbare school, willen wij in Spanje gaan wonen. Hoogstwaarschijnlijk is dat al over 3 jaar. En inmiddels hebben we van veel Nederlanders, die de stap al hebben genomen, begrepen dat zoiets een meerjarenplan is. Een goede voorbereiding is ongelooflijk belangrijk! Daarom volgen we de volgende Facebookgroepen op de voet.

In deze Facebookgroepen worden hele praktische vragen gesteld, over NIE-nummers aanvragen, over ziektekostenverzekeringen in Spanje, hoe het werkt met uitkering of pensioen, vragen over werk/vacatures, over verhuisbedrijven… Echt van alles! Wij lezen actief mee, want we willen alles weten. Dit is zo leerzaam en nuttig voor de voorbereidingen die je hebt te treffen als je naar Spanje wilt emigreren of er tijdelijk (bijvoorbeeld vakantiewoning) wilt verblijven. Er komt ongelooflijk veel bij kijken. Maar ook interessant als je al resident bent in Spanje.

 

  1. Emigreren naar Spanje

Openbare groep. Deze groep is bedoeld voor mensen die willen emigreren naar Spanje, er al zijn, ervaringen willen delen, vragen willen stellen, antwoorden kunnen geven, tips willen geven en ga zo maar door. Niks officieels, gewoon af en toe ook gewoon met elkaar chatten of grappen. Een lach en een traan, alles is welkom.

 

  1. Nederlanders in Spanje

Openbare groep. Informatie en updates voor en van Nederlanders die in Spanje wonen of Nederlanders die plannen hebben zich in Spanje te vestigen. De facilitator van deze groep is uitgeverij Guide Lines, gespecialiseerd in juridische en fiscale informatie-handboeken over o.a. Spanje.

 

  1. Nederlandstaligen die wonen in Spanje

Besloten groep. Deze groep is bedoeld voor alle Nederlandstaligen die in Spanje wonen, willen gaan wonen, gewoond hebben of gewoon Spanjeliefhebber zijn. Deze groep is geen woningportaal of advertentiesite. Personeelsadvertenties zijn daarentegen welkom.

 

  1. Nederlandstaligen in Spanje

Openbare groep. Nederlanders en Belgen die in Spanje wonen, werken, op vakantie gaan of een eigen bedrijf hebben. Alles voor en over Nederlandstaligen in Spanje. Reclame van je bedrijf is prima, maar maximaal 1 keer per week. Reclame van makelaars is op deze pagina niet toegestaan.

 

  1. Spaanse Woning

Openbare groep. In deze groep gaan alle de berichten over de Spaanse woningmarkt. Dit kunnen vragen zijn, oproepen, zoekertjes, aanbod, advies, tips, etc. zolang het maar met Spaans onroerend goed te maken heeft. Het gaat hierbij over zowel huur- als koopwoningen.

 

6. Leven in Spanje

Openbare groep. Leven in Spanje laat je kennis maken met al jet moois dat Spanje te bieden heeft!

 

7. Ontdek Spanje

Openbare groep. Het doel is: uitwisselen van informatie en ervaringen op het gebied van reizen, vakantie, wonen, werken, hobby, leven, etc. in Spanje. 

 

8. Viva la Vida in Spanje

Besloten groep. Hier is ruimte voor berichten, foto’s, blogs en video’s over de cultuur, natuur en de Spaanse keuken. 

0 thoughts on “8 Handige Facebookgroepen voor Spanjeliefhebbers”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *