1000 Bochten op de GI-682 langs de Costa Brava

Tja, dit keer waren we met de BMW cabrio in Spanje. Na drie dagen playa in Tossa da Mar, was mijn lief volledig uitgerust en er klaar voor om naar Palamós te rijden. Via welke weg, daar was geen discussie over mogelijk. Hij koos voor een van de meest spectaculaire kustwegen van de wereld: de GI-682.

Ik heb ze niet geteld, want ik was aan het filmen vanaf de bijrijdersstoel, maar men zegt dat deze weg 1000 bochten kent. Het is een prachtige route met waanzinnige uitzichten. Terwijl mijn lief zich concentreerde op de weg en genoot van zijn 6-cilinder, zag ik tijdens het filmen dat er langs deze weg steeds auto’s geparkeerd stonden. Stelletjes of groepjes vrienden wandelden van hun auto langs de weg (levensgevaarlijk) om ergens een geheim pad tussen de kliffen naar de beneden te klauteren naar een idyllisch baaitje. Deze kust staat bekend om de idyllische baaitjes met azuurblauwe zee. Maar om aan het eind van je romantische stranddag weer dat takkeneind die klif op te klimmen… mij niet gezien.

De GI-682 is 21,3 km lang en verbindt de steden Tossa da Mar met Sant Feliu de Guixols. De weg gaat bergop, bergaf en elke nieuwe bocht is een avontuur. Je moet je erop concentreren, want als je van de weg gaat, val je van de klif. Dat ook menig wielrenner of ‘gewone fietser’ deze weg wil verkennen, begrijp ik best, maar het is wel met gevaar voor eigen leven.

Kijk maar mee:

0 thoughts on “1000 Bochten op de GI-682 langs de Costa Brava”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *